Monday, November 13, 2023

Terepgyakorlat (országos) - Mikóháza (2023.10.17.-20.) - 1. nap

             A következő terepgyakorlat beszámoló egy kicsit rendhagyó lesz, mert ez kirándulás 3 napos volt, és emiatt minden napról írni fogok egy-egy bejegyzést. 

            Ezen a terepgyakorlaton nem csak a Budapesten tanuló hallgatók vettek részt, hanem az egész országból érkeztek Z-szakosok, melynek eredménye 10-szer annyi nevetés és jó kedv lett.

 

1.     nap – Perlit bánya, Fekete-hegyi tanösvény

 

Az első napot a Perlit 92 telephelyen kezdtük. Itt végig jártuk az egész perlit bányát. 


A program egyik szakaszában kalapáccsal perlitet törtünk, és a friss törési felületen meg is vizsgáltuk, ami nagyon élvezetes volt. 


A legfurcsább információ, amit itt tanultam az az volt, hogy a perlitpor konkrétan úgy néz ki, mint a liszt. Amikor megláttam, azonnal az jutott eszembe, hogy sütni kellene valamit.


A túránk végén levegőzuhannyal „mostuk” le magunkról a ránk ragadt perlitport. Ez igazából egy cső, aminek a végén egy fúvóka van. Ebből a fúvókából kiáramló sűrített levegő fújja le a ruhára tapadt szennyeződést.


A bánya utáni ebédet a Fekete-hegyi tanösvény végig járása követte.


Itt rengeteg információval lettünk gazdagabbak. Tanultunk a turista jelekről, a mohákról, különböző fafajtákról és még sok izgalmas dolgokról. 


A program sztárjai a gombák voltak. Ugyanis rengetegen voltak, és szebbnél szebbek voltak, és ezért mindenkinek legalább egy kalapos kép ott lapul a fotói között. 


Amikor felértünk a kilátóba, néhányan újra csináltunk egy régebbi képet, amit még a kedvcsináló tábor során lőttünk.  


Vacsora után pedig mi hallgatók nagy Solo és Double kártya partit csaptunk.











No comments:

Post a Comment

Terepgyakorlat - Normafa (2024.05.03.)

  A mostani terepgyakorlat helyszíne a Normafa volt. Egy kicsit kitűnt a többi terepgyakorlat közül, ugyanis most különböző telefonos applik...